Je bent nu hier: Home > Actueel

 

 

Blij worden > Luisteren naar je klanten


Nieuwsbrief > Altijd blij

Wilt u op de hoogte blijven? Onze nieuwsbrief maakt u iedere maand weer blij. Geen stoffige verhalen maar inspirerende tips, tricks en weetjes.

> Ja, stuur mij die blije nieuwsbrief!


Wijsheid > Niet twijfelen, doen!

Young meets old: het verslag!

17-01-11

Image"Openheid op twitter is prima, maar betekent dat ook alles plaatsen?". Een van de vele vragen die voorbij kwam tijdens de Young meets Old sessie afgelopen vrijdag. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst praatte jong en oud met elkaar over het onderwerp social media. Wat zijn de verschillen? Wat zijn de overeenkomsten? En vooral: wat kunnen we van elkaar leren.

Aan de bijeenkomst van 24 januari namen Equens, het nextpractice-institute en Voorwaarde deel. Deze bedrijven werden vertegenwoordigd door seniors, juniors of studenten. De bedoeling van de sessies is het bewustzijn bij zowel 'old' en 'young' te vergroten en dingen van elkaar te leren. 

Conclusies

  • Jongeren zijn niet bang om iets op twitter te zetten, of het nu zakelijk of privé is. Openheid is het sleutelwoord. Ouderen hebben hier meer moeite mee, zij denken soms te lang na over het wel of niet plaatsen. 
  • Jongeren zijn opgegroeid in een wereld met computers. Ze weten niet beter. Het aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen op dit gebied gaat daarom sneller. Ouderen zijn vaak al blij 'het internet eindelijk te snappen'. Jongeren switchen en leren sneller.
  • Blackberry, Iphone: veel jongeren kunnen niet meer zonder. Sociale media zijn uitermate geschikt voor deze toestellen. Groot verschil met ouderen: ze hebben de hardware, maar gebruiken de software niet. Jongeren halen alles uit 'hun mobiel', ouderen zijn vaak een stuk terughoudender.
  • De kenniskloof tussen rijk en arm is toegenomen. Het verschil tussen jongeren en ouderen is juist kleiner geworden. Wie social media goed benut en gebruikt, heeft meer kansen op de arbeidsmarkt. Steeds meer acquisitie vindt namelijk via deze kanalen plaats.

Dit zijn de belangrijkste conclusies op een rij. Tijdens de sessie is er uiteraard veel meer besproken. Wilt u ook eens discussiëren of sparren met jong talent? Meld uw bedrijf dan nu aan!

Klik voor een vergrotingKlik voor een vergrotingKlik voor een vergroting




Delen met anderen

 

 

   


© Voorwaarde 2011. Alle rechten voorbehouden.